Intézmény Fentartója

ESZTERGOMI TANKERÜLETI KÖZPONT

2500 Esztergom Széchenyi tér 6.

képviseli: Muszala Szabolcs

Tel.:+36 33 795 227

email.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web.:https://kk.gov.hu/esztergom

A tankerület/iskola adószáma:

15839156-2-11

 

Határtalanul

EFOP-3.3.5-19 - CSODASZARVAS ISKOLAI KÖZÖSSÉGI PROGRAM AZ ESZTERGOMI TANKERÜLETI KÖZPONTBAN

2021. május 25. 10:31

 

Az Esztergomi Tankerület Központ több, mint 56 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program az Esztergomi Tankerület intézményeiben” című projekt megvalósítására. A Széchenyi 2020 program részeként, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” (EFOP-3.3.5-19-2020-00031) című pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően 15 intézmény, 972 tanulója táborozhat majd június 25-26.hetén, 110 gyermek bentlakásos táborban.

 

 

Az Esztergomi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.3.5-19 kódszámú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” című felhívásra benyújtott pályázatával 56 618 236 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert, melyben a Bajnai Simor János Általános Iskola Epöli Tagiskolája, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Eötvös József Tagiskolája, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája, Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola, Esztergomi József Attila Általános Iskola, Esztergomi Petőfi Sándor Általános Iskola, Kesztölci Kincses József Általános Iskola, Lábatlani Arany János Általános Iskola, Leányvári Erdélyi Jenő Általános Iskola, Pilismaróti Bozóky Mihály Általános Iskola, Piliscsévi Általános Iskola, Süttői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Tokodi Hegyeskői Általános Iskola, valamint a Tokodaltárói Gárdonyi Géza Általános Iskola vesz részt.

 

A Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program által az Esztergomi Tankerületi Központ általános iskolás tanulói iskolán kívüli tevékenységek keretein belül tudnak olyan hasznos szabadidős tevékenységeket megismerni, melyek beépülhetnek mindennapos tevékenységeik közé, erősítik a társas kompetenciáikat, kreativitásukat, ezáltal erősíthetjük és formálhatjuk tevékenységüket.

 

A projekt továbbá lehetőséget kínál arra, hogy az oktató-nevelő munka egy oldottabb légkörben, a megszokottól eltérő környezetben fejeződjön be, lehetőséget biztosítva az eltérő környezetben diákjaink komplex megismerésére, fejlesztési lehetőségeinek új oldalú kiaknázására, hiszen programunkban a projektmódszert egészítjük ki élménypedagógiával, a pozitív minta követését, a helyes döntések meghozatalát, a személyiség értékeinek felismerését.

 

A pályázat keretében megvalósuló programok célja továbbá az egész életen át tartó tanulás iskolai megalapozása, Az Európai Unió elveivel összhangban.

 

A programok az aktuális járványügyi helyzet figyelembevételével valósulnak majd meg.

  

A projekt időtartama: 2021.05.01-2021.09.30.

A projekt azonosítószáma: EFOP-3.3.5-19-2020-00031

A támogatás mértéke 100%


„Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” megvalósítása

 

A Leányvári Erdély Jenő Általános Iskola is részt vett az Esztergomi Tankerületi Központ EFOP 3.3.5-19-2020-00031 azonosító számú pályázatának megvalósításában, így a „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” keretében két hetes nyári napközis táborban tölthették az intézmény diákjai a nyár első heteit.

Az eredetileg a 26. hétre benyújtott pályázat a vírus miatt az idei év 25.-26. hetére aktualizálódott.

Az iskolából 2 kolléganő vállalta a tábor szervezési, képzési és megvalósításai feladatait.

Eleget téve a kötelezettségnek, elvégezték az online képzést és aktívan, diákok segítségével (közösségi szolgálatukat teljesítették) megvalósították a pályázatban leírt programokat.

A választott témamoduloknak megfelelően fogadták az intézménybe érkező szakembereket, akik felejthetetlen élményt nyújtottak a kisdiákoknak. A célcsoport, az első és második osztályos tanulókból állt, akik összesen 25 fő, lelkesen vettek részt a tábor programjain.

A mesék világa köré épített foglalkozások a kicsik világához igazodva, különféle technikák és módszerek alkalmazásával nyújtottak maradandó élményeket.

Mesealkotás, kirándulások a mesebeli kerekerdőbe, térképrajzolás, mesehősök kiválasztása, próbatételek, népdalok, néptáncelemek, irányított mozgásjátékok, jelenetek előadása – néhány momentum a tábor programjaiból.

A kollégák ebben a két hétben, a tervezett programoknak köszönhetően teljesen más oldalukról ismerhették meg tanítványaikat.

A tanulók elbeszélése, a pedagógusok beszámolói, a szülők megelégedése is igen pozitív képet alkottak a tábor két hetes programjairól.

Intézményvezetőként, több programot is meglátogattam, s örömmel töltött el, amikor a gyermekek aktív partnerei voltak a tervezett tevékenységeknek.

 

Köszönjük a lehetőséget!

Leányvár, 2021. augusztus 16.

 

                                                                                              Nagyné Engler Zsuzsa

                                                                                                   intézményvezető